Sunday, August 31, 2008

Salam Merdeka

Haluuuu...

Merdeka..

1st off all,Selamat Menyambut Kemerdekaan yg ke 51 Buat Malaysia...Pg tadi ada sambutan kemerdekaan di Dataran Merdeka...Plan mmg nak tgk LIVE sambutan tue pg nie,alkisahnya terlambat bgn pulak...ehehhehe....

merdeka_blue.png

Tema : Perpaduan Teras Kejayaan

Rekabentuk logo ini diilhamkan dari ikatan 3 figura yang saling berganding bahu menunjukkan perpaduan erat melambangkan ”Perpaduan Teras Kejayaan”.

3 ikatan figura manusia saling berganding bahu menunjukkan rakyat yang bekerjasama di antara satu sama lain dalam menjaga keamanan dan memajukan negara.

3 rupa bentuk manusia digayakan bergandingan bahu adalah mewakili kaum-kaum di Malaysia yang bersefahaman bagi menunjukkan mereka telah mencapai kejayaan dalam perpaduan.

Warna merah simbol keberanian rakyat. Putih simbol kesetiaan keseluruhan rakyat Malaysia. Warna biru melambangkan perpaduan yang dijalinkan oleh kaum-kaum di Malaysia. Manakala warna kuning pula melambangkan Sistem Beraja dan Yang di-Petuan Agong. Ianya juga membawa maksud warna kegemilangan/keemasan yang dikecapi oleh rakyat Malaysia.



Kalau anda nak tahu lebih lanjut ttg sejarah Tanah Melayu mendapat kemerdekaan,boleh la lawati laman web http://www.malaysiamerdeka.gov.my .Dilaman web nie,anda akan dpt pelbagai info ttg Sambutan Kemerdekaan yg ke 51..


Semalam sebelum menjelang 31 Ogos,mmg banyak persembahan pentas yg ada...kat bukit bintang,klcc,dataran n banyak lagi la tempat....Kat Genting Highlands pun ada jugak..hurm,plan asal mmg fda nak naik genting coz nak tgk performance dari Bad Boyz ...diorang perform tanpa ADAM mlm tue...Adam terlibat dgn show di Labuan...ptg tu dapat sms dari salah sorang grup Bad Boyz...Lon...dia bgtau show diorang lepas countdown...aduhai,harapan mmg tipis la kalau nak gie sana...huhuhu...bukan apa,family mmg susah bg greenlight kalau blk lewat2 mcm nie...sedeyy....apa2 pun sempat la inform diorang yg fda x dpt dtg,coz diorang awal2 mmg dah ajak naik genting tgk diorng perform... ...sedey lagi...

Ptg semalam..Fda,deeda,eina n Munie layan filem Ghost House nie...kiotrang nie mmg suka tgk filem seram..hehehe..so,pakat la nak tgk filem nie.....budget2 filem nie mesti seram ala ala filem 4bia....coz tgk tajuk pun boleh agak seramnya...biler start je mmg seram gler la....pastu biler sampai tgh2 tak de seram mana pun..siap ader aksi 18sx lagi..adeh...hehehehhe..kitorang pun confuse,nie citer hantu ke citer aper???..adus,nyesal sungguh...lemmmmmmmmmmmmm...mula la hangen nie...

Selamat tinggal kat WFA..!!!...sedey sgt coz kena berpisah dgn WFA selamanya....WFA la banyak bantu fda kehulu kehilir..berpanas berhujan.....berat hati jugak nak berpisah dgn dia coz dah hampir 5 tahun kitorang bersama...statement poyo..eheeheh...tapi dlm beberapa bulan nie WFA merajuk kot,coz byk sgt problem yg timbul....jd,lepas dah settle semua,fda mmg nekad la nak cari penganti WFA nie....biarpun dah ada pengganti,WFA ttp dlm ingatan...sedeyy lagii..semalam 30th Ogos,fda dah ucapkan selamat tinggal kat WFA,sempatla amek pix WFA sekeping.....WFA akan ada Tuan Baru lepas nie...:(...n semalam jugak fda dah dpt pengganti WFA...hehehhehe...siapa pengganti WFA???....hurm,biasa2 je...tak der la mewah mana..janji dapat bawak fda bersama tanpa masalah..hehehehehhe...


WFA Tetap di Hati....;(

Alhamdulilah,syukur.....salah satu azam utk tahun 2008 nie dah tertunai...itupun dgn izin-NYA...amin..

3 comments:

Anonymous said...

kereta memang mcm tu.. dia mcm tau2jer pulak kalau kita nak jual.. merajuk buat mcm2 problem lagi.. hehe

bytie said...

wah..kete bru la akk kite sorang ni..nk naekkk!!nk naekk!!ekeke..
myvi merah lg gitu..waaaaaa....bytie dh cop dlu,akk plak dh amik..huhu.. =p

feedakhadri said...

alahai,bytie..mana tau nie???adeh...baru nak suprise..ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...