Tuesday, January 27, 2009

ADAM Sabah Tour Concert Labuan - day 2


24th Jan- Hari ke 2 kitorang kat labuan....tak der buat aper pun ,cuma kitorang jln jln kat Ujana kewangan....lagi?..hehehe..nak jln2 tak tau jln la pulak....jd,cuci mata kat kompleks Ujana je...Diorang ckp kat sini coklat murah....jd,kitorang pie la survey jap....Adam bgtau diorang ada reherseal lagi ptg nie dlm jam 3ptg...sempat la kitorang pie mkn dulu...pe la masuk KFC..semua tak lalu gaks nak mkn.....naper ntah...padahal sama jer KFC kat kl pun...hehehhe...cuma sayur KFC tue rasa lain sket dari KL.....dlm jam 3.30 baru kami ke tempat Reherseal...Masa tue b.a.d Boyz tgh nyanyi......tak lama tue,fda dapat call dari Shay(AFC Brunei)...dia dah sampai Ujana dgn kwn dia..dlm 4 org...so,i amek diorang dulu ...then,bawak diorang skali tgk reherseal....wah!excited kawan2 dia dapat jumpa adam n bad boyz..hehhehee....dlm kul 6 ptg jugak baru habis...kak wna,eina n adik plan nak shopping jap kat Ujana...tak lama tue ,yan d n Chaq bgtau diorang pun nak beli brg2 utk konsert jd diroang ajak jln skali....tiba2 tak jd plak beli barang...Bosh mintak balik,ader diskusi...elok jer kitorang sampai hotel,yand sms kirim beli barang...coz td tak sempat beli...yg lain pun tumpang kirim gaks..ehhehee...tak per,nasib baik dekat jer hotel masing2....hehehe...so,i ngan kak wna pie Ujana beli barang2 utk diorang nie....sempat la htr jap....yg kelakarnya kitorang htr salah bilik...diorang nie duk at alpha aprtmnt...yg ktiorang nie pie kat beta apartmnt...apartment plak sebelh2 je....jenuh kak wna tekan loceng tapi diorang tak keluar keluar....ntah mcm mana kitorang pun bleh lupa diorang kat alpha..ahaks...i call Chaq,dia ckp dia kat depan lif tak nampak pun kitorang...dia tanya balik kitorang gie hotel blah mana..ahahahah.....buat malu jeee..!!!!...elok sampai hotel kitorang,adam plak call mintak kirim beli barang..hahahahahah....jam dah kul 7 mlm nie..adui,jenuh kitorg nak patah balik....bosh punya pasal,tak per..hehehe..i ngan kak wna siap marathon lagi..ahaks...nasib baik baju utk kitorang pakai masa konsert mlm tue semua dah prepare...yg eina n adik duk tanya naper kitorang tak balik lg...huhuhu...sampai hotel dah sakit2 kaki..marathon punya pasal...heheeheh...kelam kabut masing2 nak siap coz adam ckp dia tunggu kitorang kul 8mlm kat ujanaa...Jam 8.30mlm kitorang dah sampai depan pintu masuk Ujana Convection Hall...punyala ramai yg berebut nak masuk...ramai peminat adam nie kat labuan..heheehhehe....sampai je kat convection hall,kitorang jumpa dulu ADAM n B.A.D Boyz kat belakang....rakam jap video persiapan diorang sebelum konsert bermula...Peminat ADAM kat Labuan nie mmg histeria la biler jumpa adam..huhuhu....siap kena tarik2 lagi...Antara lagu2 yg adam nyanyi mlm tue jatuh,jika tak kerna kamu,haruskah,Joget lambak,Tak tahu,terima kasih,Benar benar,Yg Terhangat Di pasaran,hai,robot n Bila Terasa Rindu..Mlm tue adam n Bad Boyz perform all out...Manakala Bad Boyz perform 3 lagu...Sayang ku Janji,Pacar Pisau Cukur n Bila Kau Tiada....peminat Bad Boyz pun boleh tahan ramai jugak...hehehehhe..siap kena tarik2 tak bg lepas....Yg sampai nak terjatuh pun ada...ahaks...takut plak kitorang tgk...huhuhu....maner tak nya stage diorang ngan fanz tak jauh mane pun...dekat sgat...sebab tue boleh di tarik2...i dgn kak weina ditugaskan utk amek video...eina plak kena amek pix....adek pulak kena jaga barang2 diorang kat backstage..huhuhuhu...Cuma mlm tue ada ganguan teknikal sket..masa reherseal elok jer,masa konsert plak masalah..tak per la,benda camtue bukan kiter nak jangka..tapi nasib baik fanz adam semua bg sporting n bg support..Lepas konsert berakhir,fanz yg dah beli tix rm 50 dapat jumpa adam utk bergambar...ramai la yg beratur nak bergambar dgn adam..ADAM tunggu sampai habis....yg Bad Boyz plak kena serbu kat backstage...wah!...ramai gler nak bergambar ngan diorang ni..ahaks...dah ramai peminat la katakan..hehe..konsert mlm tue berakhir jam 11 mlm...Mlm tue kami pie mkn kat area maner ntah..andy yg bawak...dia n adam dtg amek kami kat hotel...bad boyz dah tunggu kat restoran tue...kira 2 trip la nie..lepas htr bad boyz..diorang amek kitorang plak...huhuhu..thanks a lot...!!!!..

3 comments:

bytie said...

wahhhh...bestnyeeeee...best!dpt bygkn cmne..cm berada di sane je..hahaha..

nextt... =p

AdHaNi said...

best nyee klo dhanie dpt gi.. hehe. demi big boss, lari marathon pn xpe.. hehe

EJAH said...

wahhh best jee! kalo ejah kt sna pun ejah join serbu2 ahahha
tgk gmbar wahh ramai gla
tp kat sana mmg ujana je pun shopping complex nye kan ahahah
akak ada pi pancur hitam tak?hhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...