Sunday, July 27, 2008

KRU 16th Anniversary

Happy Birthday to KRU!!!....hurm,sempena dgn Ulangtahun ke 16 nie,KRU adakan sebuah showcase secara percuma utk peminat2 yg menyokong perjuangan seni mereka...bertempat di RUUMS,KL semua peminat berkumpul utk sama2 meraikan hari yg penuh bermakna nie....i n eina sampai di ruums,dlm jam 7 ptg....sementara menunggu yg lain2,sempat la kami berborak dgn Ray dari yoyooh.com n Megat...Megat nie photographer utk portal yoyooh.com ...Tak lupa juga Presiden Dafi FC,Cik Amy...ramai jugak kenalan baru yg kami kenal...


Pesembahan bertambah meriah dgn kehadiran artis2 naungan kru seperti ADAM,Dafi,The Lima,Lady Like(sweeden),Sleeck(Singapore),Kump Flava(GangStarz) n Aznil Hj Nawawi..Pengacara Mlm tue adalah Danny...Sebelum tu,Fda nak ucap berbanyak2 TERIMA KASIH pada pihak KMG atas layanan yg diberikan....Really Appreciate it..

Adam FC M'sia mula berkumpul di luar pintu masuk RUUMS sekitar jam 7.30 mlm...dlm jam 8.oo mlm kami dapat isyarat dari pihak KMG utk masuk dulu ....masa nie diorang mintak kami diri di depan stage...tak lama lepas tue,pihak media n peminat2 mula memenuhi ruang dlm RUUMS...masa nie,fda banyak keluar masuk coz menunggu kawan2 dari AFCM yg belum sampai....coz pas masuk ada pada feeda...masa kat luar RUUMS,borak2 ngan ejul kat luar..coz dia tunggu family Uncle Missman..tetamu istimewa ADAM pun ada..ehhehhe..sape??..ala,yg sekarang nie dah heboh tgh bercintan ngan ADAM..'J' laaaaa...opssss..hehehe...


Apa apa pun,perjalanan konsert mlm tue mmg best..Susunan lagu utk persembahan pun tak menghampakan..ADAM - ROBOT & Joget Lambak,Dafi - Adinda & Bila Terasa Rindu,Aznil-Profesor Klon & Toyol,The Lima - Buronan Cinta & Separuh Masa..lepas tue ada persembahan dari Kump Flava,Sleeq n Lady like....Ada juga persembahan dari ADAM,Dafi n the lima...diorang nyanyi lagu2 yg pernah di tulis oleh KRU utk artis naungan mereka..seperti lagu Tak Tahu,Jgn lafazkan,Tak tahu Antara 2,Seksis,Hi hi Bye Bye,Intifada dan lain lain.

Masa Adam perform,i tgk la backup dancer bad boyz,Boy n Yand..terpandang plak Tshirt yg diorang pakai....wah!,tshirt yg kak weina buat!!!..hehhehe..terus i bgtau kak weina diorang pakai tshirt tu..hehehe...actually,tshirt tue kitorg hantar kat diorang 3 hari sebelum Showcase...mlm tue chaq n lon tak dpt dtg coz diorang kena backup stacy di konsert Reunion AF..Pihak KRU juga menyediakan 3 anugerah utk disampaikan kepada penaja2 yg sentiasa menjadi tulang belakang mereka....Radio ERA juga menjadi salah satu penerima anugerah tersebut..ini kerana stesen ini sentiasa bekerjasama dgn mereka utk sebarang promosi..Pada mlm tue juga,KRU Films menyampaikan Bonus kepada para pelakon FILEM DUYUNG coz kutipan filem ini mencecah BOX OFFICE...turut serta adalah pengarah Filem Duyung serta En.Puad Onah dari Grand Brilliance...Persembahan kemuncak adalah persembahan penutup dari ADAM bersama2 Ijan n Boy..Mereka menyanyikan lagu2 koleksi KRU yg pernah Hits dulu seperti Fanatik,Awas,Mengerti dan lain2..
Mcm biasa,lepas showcase nie,AFCM lepak2 dulu kat luar ruums....ada yg tunggu family dtg amek..ada yg tunggu Husband dtg amek....ehehehhe..Adam turun agak lewat sket..kemas barang2 kot..tue pun biler Fda n eina dah keluar parking baru nampak Adam n geng turun tangga...nampak ejul dulu turun tgh bawak baju...sempat la stop kereta dulu,then ejul tanya kitorang tak nak jumpa adam ke...heheheh..ada plak minah tue tgh gula berangin..ahaks...so,i je la jumpa adam jap nak snap pic dia...huhu..pas dah snap lebih kurang,i pun gerak le ke keter,konon nak balik...skali eina nampak grup Sleeq,dia kuar keter konon nak gambar la mamat2 Sleeq..ehehhe..tetiba Adam berlari2 anak kat keter kitorang.....ehehehe...terus terbantut kitornag nak amek pix ngan mamat2 tue..eheheh....mcm biasa,ADAM say thanks for coming...pastu ader la borak2 kosong sket...masa nie ader van park sebelah keter Eina,boleh plak dia blok keter kat belakang nak lalu...ADAM siap angkat tangan kat keter belakang tue...kitorang tak perasan pun saper yg dia angkat tangan tue...hehehe..pas ADAM dah gerak ke keter,Encik yg dalam keter tu turunkan tingkap lalu tegur kami....lorh,rupanya Abg Edryy!!!..ahahaha....dia tegur kitorang.. ni peminat ADAM ke DAFI??..ehehhe..kiotrang ckp mesti le ADAM...siap tayang tshirt baru afcm..poyo btul..eehehe...owh,patut la MERAH,jawab Abg Edry..huhuhuh..
hurm,kalau nak tgk pix masa showcase nie,boleh klik ADAM FC Fotopages k ...



1 comment:

along-nyco said...

macam kenal je husband datang amik tu..hikhikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...